Kaffemissionärens Söndagsskola | Klassrum

Kaffemissionärens Söndagsskola | Klassrum

Vad är egentligen specialkaffe? Vilka är de bästa tipsen för att få ut mesta möjliga smak hemma i bryggaren? Vad är poängen med att köpa hela bönor i stället för färdigmalet kaffe? Varför säger en del att jag ska blöta filtret före bryggning? 

Meningen med Kaffemissionärens Söndagsskola är att besvara de frågor du har om kaffe – och att överraska med det som du inte visste att du undrade.

Välkommen till kaffeklassrummet. Här är alla hemläxor frivilliga! 

 

Lektion 1: Låt kaffet svalna

Lektion 2: Vad är specialkaffe?

Lektion 3: Blöt filtret 

Lektion 4: Förfukta ditt kaffe för mer smak

Lektion 5: Rör runt i filtret

Lektion 6: Enkel brygguide för gott presskaffe

Lektion 7: Tugga dina kaffebönor

Lektion 8: Blanda kaffet efter bryggning

Lektion 9: Bryggningens olika smakfaser

Lektion 10: Glädjen i att bli med kvarn 

Lektion 11: Överdosera kaffe som experiment

Lektion 12: Förvara kaffet rätt

Lektion 13: Så länge håller sig kaffet färskt